Index
Menu
2016
Academia Moderna Charter School
  • Education
Aragon Avenue Elementary School Addition
  • Education
  • Civic
Beverly Center Competition
  • Commercial
2015
Bruin Fitness Center, UCLA
  • Education
  • Wellness
2018
Casa Namorada
  • Residential
1999
Club Sugar
  • Commercial
Council District 8 Navigation Center
  • Civic
2004
Ehrlich House
  • Residential
2012
Ehrlich Retreat +
  • Residential
2002
Falcon
  • Commercial
2009
GALCIT
  • Education
2008
Green Dot E. 27Th Street Charter High School
  • Education
2009
Guest of Honor Pavilion, FIL
  • Civic
2011
Holleb House
  • Residential
2005
KANM Concept Studies
  • Civic
2008
King House
  • Residential
2017
Kinross Recreation Center, UCLA
  • Education
  • Wellness
2017
Koreatown Gateway
  • Civic
2004
LA Design Center
  • Commercial
2007
LA House
  • Residential
2016
LA Kretz Innovation Campus
  • Civic
2009
LAPD MTD + MSP
  • Civic
2005
Lucky Devils
  • Commercial
2015
Peace Creek Villas
  • Residential
2008
Pinedo Stealth
  • Residential
2007
PS #1 Elementary School Aftercare Building
  • Education
2012
Resnick Institute / JCAP, Caltech
  • Education
  • Wellness
2016
Roberts Pavilion, Claremont McKenna College
  • Education
  • Wellness
2002
Shinsa Shell
  • Commercial
2005
SK Swim Center
  • Wellness
  • Civic
2002
The Brig
  • Commercial
Wonderland Elementary School
  • Education
1999
Yangsan Golf Club
  • Wellness

Club Sugar

Santa Monica, CA
1999

This 3,000 square foot nightclub was designed to intensify the looking at and meeting of people – to both reinforce and poke fun at the inherent narcissistic and voyeuristic behavior. To this end, it brings people together in surprising ways, such as the space in the polycarbonate “tunnel” that allows people to see inside the restrooms through clear acrylic doors.

The design experiments with a palette of clear, translucent, and mirrored materials that affect the perception of the body and allow it to be presented in as many ways as possible. These include epoxy floors, stainless steel mesh curtains, zinc siding, and a number of new acrylic and polycarbonate materials.

The new programmatic elements that make up the club were designed as semi-discrete set pieces that would slip into the existing wood and brick shell: the DJ booth, the bar, the raised seating area, the restrooms, and the polycarbonate “tunnel” that screens the restrooms from the dance floor. In this project, light is used as a material in itself. In the restrooms, it creates a sensuous, ethereal atmosphere.

Client

  • David Reiss

General Contractor

  • Ricki Kline

Project Team

Awards

Next:

Beverly Center Competition