Index
Menu
2016
Academia Moderna Charter School
  • Education
Aragon Avenue Elementary School Addition
  • Education
  • Civic
Beverly Center Competition
  • Commercial
2015
Bruin Fitness Center, UCLA
  • Education
  • Wellness
2018
Casa Namorada
  • Residential
1999
Club Sugar
  • Commercial
Council District 8 Navigation Center
  • Civic
2004
Ehrlich House
  • Residential
2012
Ehrlich Retreat +
  • Residential
2002
Falcon
  • Commercial
2009
GALCIT
  • Education
2008
Green Dot E. 27Th Street Charter High School
  • Education
2009
Guest of Honor Pavilion, FIL
  • Civic
2011
Holleb House
  • Residential
2005
KANM Concept Studies
  • Civic
2008
King House
  • Residential
2017
Kinross Recreation Center, UCLA
  • Education
  • Wellness
2017
Koreatown Gateway
  • Civic
2004
LA Design Center
  • Commercial
2007
LA House
  • Residential
2016
LA Kretz Innovation Campus
  • Civic
2009
LAPD MTD + MSP
  • Civic
2005
Lucky Devils
  • Commercial
2015
Peace Creek Villas
  • Residential
2008
Pinedo Stealth
  • Residential
2007
PS #1 Elementary School Aftercare Building
  • Education
2012
Resnick Institute / JCAP, Caltech
  • Education
  • Wellness
2016
Roberts Pavilion, Claremont McKenna College
  • Education
  • Wellness
2002
Shinsa Shell
  • Commercial
2005
SK Swim Center
  • Wellness
  • Civic
2002
The Brig
  • Commercial
Wonderland Elementary School
  • Education
1999
Yangsan Golf Club
  • Wellness

Pinedo Stealth

Santa Marino, CA
2008

Comprised of three new architectural elements, this project is located in the backyard of a typical Mediterranean house in San Marino, a city well known for mandating traditional styles for all structures visible from the public domain. The design utilizes contemporary forms that are sculptural, dynamic, and bold – but that still “fit in.” They combine with the existing house and garage to create an intimately-scaled, heterogeneous family compound.

The most prominent of the new elements is a triangular shade structure that frames a view of a new pool and creates a clear focal point at the rear of the yard. It provides maximum shade at the terrace, where it is most needed, while allowing full sunlight over the pool and spa. Additionally, the angle of its roof addresses the commonly-used backyard entrance that is located at the opposite corner of the backyard.

The shade structure also frames a compelling view of a new fountain, which is constructed of both smooth and board-formed concrete, articulated with inserted bronze channels. Beyond the obvious aesthetic qualities of the fountain – it also addresses a basic functional need: it hides the pool equipment and masks its incessant hum.

Client

  • Cisco and Alba Pinedo

General Contractor

  • Bonomo Development

Project Team

Awards

Next:

Peace Creek Villas