Index
Menu
2016
Academia Moderna Charter School
  • Education
Aragon Avenue Elementary School Addition
  • Education
  • Civic
Beverly Center Competition
  • Commercial
2015
Bruin Fitness Center, UCLA
  • Education
  • Wellness
2018
Casa Namorada
  • Residential
1999
Club Sugar
  • Commercial
Council District 8 Navigation Center
  • Civic
2004
Ehrlich House
  • Residential
2012
Ehrlich Retreat +
  • Residential
2002
Falcon
  • Commercial
2009
GALCIT
  • Education
2008
Green Dot E. 27Th Street Charter High School
  • Education
2009
Guest of Honor Pavilion, FIL
  • Civic
2011
Holleb House
  • Residential
2005
KANM Concept Studies
  • Civic
2008
King House
  • Residential
2017
Kinross Recreation Center, UCLA
  • Education
  • Wellness
2017
Koreatown Gateway
  • Civic
2004
LA Design Center
  • Commercial
2007
LA House
  • Residential
2016
LA Kretz Innovation Campus
  • Civic
2009
LAPD MTD + MSP
  • Civic
2005
Lucky Devils
  • Commercial
2015
Peace Creek Villas
  • Residential
2008
Pinedo Stealth
  • Residential
2007
PS #1 Elementary School Aftercare Building
  • Education
2012
Resnick Institute / JCAP, Caltech
  • Education
  • Wellness
2016
Roberts Pavilion, Claremont McKenna College
  • Education
  • Wellness
2002
Shinsa Shell
  • Commercial
2005
SK Swim Center
  • Wellness
  • Civic
2002
The Brig
  • Commercial
Wonderland Elementary School
  • Education
1999
Yangsan Golf Club
  • Wellness

Falcon

Los Angeles, CA
2002

Located on Hollywood’s famed Sunset Boulevard, the project transformed a dilapidated craftsman house into a high-end eatery and watering hole. Channeling the glory days of Hollywood, from when Rudolph Valentino lived in the home he called “Falcon’s Lair” (for which the restaurant is named), to the Rat Pack, the Brat Pack, and today’s “celebutantes,” the design calls to the voyeuristic behavior of popular “Industry” hangouts.

The restaurant is composed of a series of related but distinct spaces, much as in a film. A long ramp psychologically transports the patrons from the grittiness of Sunset Boulevard to the restaurant’s main entrance. The dining and bar area functions as a lounge, taking the theater as its primary design metaphor. From raised seating areas, diners can view – and be viewed by – the action in the lounge. Dark and earthy materials combine with low ceilings, and even lower light levels, to create an intimate mood.

For many, the outdoor patio is the final destination in this carefully choreographed sequence. A calm space with tall white walls, a large fireplace, and a series of wood bleachers, the purity and lightness of this space are in direct contrast to the darkness of the interior.

Client

  • Mike Garrett and Tommy Stoilkovich

General Contractor

  • Bonomo Development

Project Team

Awards

Next:

The Brig