Index
Menu
2016
Academia Moderna Charter School
  • Education
Aragon Avenue Elementary School Addition
  • Civic
  • Education
Beverly Center Competition
  • Commercial
2015
Bruin Fitness Center, UCLA
  • Wellness
  • Education
2018
Casa Namorada
  • Residential
1999
Club Sugar
  • Commercial
Council District 8 Navigation Center
  • Civic
2004
Ehrlich House
  • Residential
2012
Ehrlich Retreat +
  • Residential
2002
Falcon
  • Commercial
2009
GALCIT
  • Education
2008
Green Dot E. 27Th Street Charter High School
  • Education
2009
Guest of Honor Pavilion, FIL
  • Civic
2011
Holleb House
  • Residential
2005
KANM Concept Studies
  • Civic
2008
King House
  • Residential
2017
Kinross Recreation Center, UCLA
  • Wellness
  • Education
2017
Koreatown Gateway
  • Civic
2004
LA Design Center
  • Commercial
2007
LA House
  • Residential
2016
LA Kretz Innovation Campus
  • Civic
2009
LAPD MTD + MSP
  • Civic
2005
Lucky Devils
  • Commercial
2015
Peace Creek Villas
  • Residential
2008
Pinedo Stealth
  • Residential
2007
PS #1 Elementary School Aftercare Building
  • Education
2012
Resnick Institute / JCAP, Caltech
  • Wellness
  • Education
2016
Roberts Pavilion, Claremont McKenna College
  • Wellness
  • Education
2002
Shinsa Shell
  • Commercial
2005
SK Swim Center
  • Civic
  • Wellness
T2 At LAX Concept
  • Commercial
2002
The Brig
  • Commercial
Wonderland Elementary School
  • Education
1999
Yangsan Golf Club
  • Wellness

Holleb House

Santa Monica, CA
2011

The Holleb Residence is a 4,000 square foot home for a family of four in the Ocean Park neighborhood of Santa Monica. Its main organizing feature is a sculptural stair and second floor “cut-out” terrace that splits the house into front and back zones. On the ground floor, the structure’s main entry separates the garage and guest room from the kitchen, dining, and living areas, which flow out into the back yard. On the second floor, the terrace and atrium provide privacy between the parents’ suite and their children’s bedroom and play areas, which overlook the play spaces in the rear.

The residence differs from the firm’s other houses in its inclusion of many smaller spaces and rooms, all intended for specific uses by its inhabitants, but all held together by the circulation system and the centrally-located double-height living room.

Client

  • Alan and Ann Holleb

Project Team

Next:

King House