Index
Menu
2016
Academia Moderna Charter School
  • Education
Aragon Avenue Elementary School Addition
  • Civic
  • Education
Beverly Center Competition
  • Commercial
2015
Bruin Fitness Center, UCLA
  • Wellness
  • Education
2018
Casa Namorada
  • Residential
1999
Club Sugar
  • Commercial
Council District 8 Navigation Center
  • Civic
2004
Ehrlich House
  • Residential
2012
Ehrlich Retreat +
  • Residential
2002
Falcon
  • Commercial
2009
GALCIT
  • Education
2008
Green Dot E. 27Th Street Charter High School
  • Education
2009
Guest of Honor Pavilion, FIL
  • Civic
2011
Holleb House
  • Residential
2005
KANM Concept Studies
  • Civic
2008
King House
  • Residential
2017
Kinross Recreation Center, UCLA
  • Wellness
  • Education
2017
Koreatown Gateway
  • Civic
2004
LA Design Center
  • Commercial
2007
LA House
  • Residential
2016
LA Kretz Innovation Campus
  • Civic
2009
LAPD MTD + MSP
  • Civic
2005
Lucky Devils
  • Commercial
2015
Peace Creek Villas
  • Residential
2008
Pinedo Stealth
  • Residential
2007
PS #1 Elementary School Aftercare Building
  • Education
2012
Resnick Institute / JCAP, Caltech
  • Wellness
  • Education
2016
Roberts Pavilion, Claremont McKenna College
  • Wellness
  • Education
2002
Shinsa Shell
  • Commercial
2005
SK Swim Center
  • Civic
  • Wellness
T2 At LAX Concept
  • Commercial
2002
The Brig
  • Commercial
Wonderland Elementary School
  • Education
1999
Yangsan Golf Club
  • Wellness

Shinsa Shell

Seoul, South Korea
2002

The upscale but chaotic Shinsadong district in Seoul is home to many of the city’s trendiest boutiques and cafes, housed in hastily designed buildings pasted over with mismatched materials and signs. As a counterpoint, Shinsa Shell was designed to create a place of refuge for both the eye and the body.

Six stories tall, and 20,000 SF in size, the building’s relatively monolithic form stands up to the many fragmented structures nearby, as well as the existing power pole and wires that were impossible to relocate. Clad in limestone and utilizing punched openings rather than large expanses of glass, its solid walls and reduced palette resist the colorful cacophony of their surroundings.

Subtle angles on the structure’s long side intensify the narrowness and intimacy of the adjacent side street. Following local daylighting codes, the building’s top two floors step back to assure adequate sunlight for the street below, as well as create rooftop terraces with views of the surrounding city.

Client

  • Soon Eui Lee

General Contractor

  • Inmo Yang

Project Team

Next:

Lucky Devils