Index
Menu
Date
Project
2025
DCTWRP Main Warehouse Facility
  • 8
  • 2024
    Chapman University Rinker Health Sciences Campus Pedestrian Bridge
  • 4
  • 6
  • 2024
    Lucia Park
  • 7
  • 2023
    City of Anaheim PUD Sustainability Education Center and Crew Quarters Building
  • 4
  • 6
  • 8
  • 2023
    Crossroads School, Performing Arts Classroom and Theater Building
  • 4
  • 2023
    Spaulding Housing
  • 7
  • 2022
    Anna W Ngai Alumni Center
  • 4
  • 6
  • 2022
    Hudson Housing
  • 7
  • 2022
    Pio Pico Pocket Park and Parking Structure
  • 5
  • 6
  • 2022
    UCSB Associated Students Bike Shop
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
  • 2022
    Wells Cheang Residence
  • 7
  • 2021
    Chapman University Rinker Campus Master Plan
  • 4
  • 2021
    Redcliff Residence
  • 7
  • 2020
    Cisco Home Commerce
  • 8
  • 2020
    Cisco Home High Point
  • 8
  • 2020
    Japanese American National Museum Rooftop Event Space
  • 6
  • 2020
    UCSD Main Gym and Natatorium
  • 4
  • 5
  • 6
  • 2019
    LACDA Demonstration Homes
  • 7
  • 2018
    Caltech Watson Lab Feasibility Study
  • 4
  • 2018
    City of Fremont Warm Springs Innovation District Concept Study
  • 6
  • 8
  • 2018
    Netflix Animation Hub
  • 8
  • 2018
    UC Berkeley Olympic Rowing Facility Feasibility Study
  • 4
  • 5
  • 6
  • 2017
    CSULA Makerspace Feasibility Study
  • 4
  • 6
  • 2017
    Grand Avenue Housing
  • 7
  • 2016
    Glendale Artist's Residence
  • 7
  • 2016
    Lalique
  • 7
  • 2015
    Crossroads Shopping Center
  • 8
  • 2014
    AEG Parking Structure
  • 8
  • 2014
    Claremont McKenna College Aquatics Center Feasibility Study
  • 4
  • 5
  • 2014
    Rouleau Residence
  • 7
  • 2013
    Bordeaux Sister Cities Pavilion
  • 6
  • 2013
    Cobb Residence
  • 7
  • 2012
    Tom Bradley Mini Mobile Museum
  • 4
  • 6
  • 2012
    UCLA Ackerman Student Union
  • 4
  • 6
  • 8
  • 2011
    Brown Jordan Showroom at Pacific Design Center
  • 8
  • 2011
    Y-F House
  • 7
  • 2010
    LACCD Harbor College Job Placement and Data Center
  • 4
  • 6
  • 2010
    Stanfordville Residence
  • 7
  • 2008
    Mira International Trade Center
  • 8
  • 2008
    Monterey Park Hotel
  • 393
  • 2008
    Vista Hermosa Park Buildings
  • 6
  • 2008
    Zoo Magnet Schools
  • 4
  • 6
  • 2007
    Berglass-Bluthenthal Residence Renovation
  • 7
  • 2005
    New Antioch Church of God in Christ Sunday School Addition
  • 394
  • 2000
    K-Residence 87-Lex
  • 7
  • 1999
    Bundang Townhouses
  • 7
  • 1998
    Ayres Residence Renovation
  • 7
  • 1998
    Pinedo Residence, Fallbrook
  • 7
  • 1997
    Noodle Stories
  • 8
  • 2002
    Shinsadong Building
  • 8
  • 1996
    Parashu
  • 8
  • 1993
    Sun Gallery
  • 7
  • Palmdale SAVES Navigation Center

    Situated in an area of the City of Palmdale planned to undergo higher-density, pedestrian-friendly development centered on a forthcoming California High Speed Rail station, the proposed 58,000 SF Palmdale SAVES Navigation Center will provide vital preventative services to those at risk of becoming homeless, as well as assist currently unhoused individuals and families by providing temporary emergency shelter. In particular, the facility will host a large new food pantry at street level that expands upon an existing food bank operated by South Antelope Valley Emergency Services (SAVES). Above, two levels of interim housing will provide the critical shelter component.

    Consulting closely with housing and service providers within the Antelope Valley and across the country, and building upon the organizational framework of SAVES’ existing food pantry, JFAK empowered the new facility to serve widely varying needs of distinct demographics by, first, designing each floor to operate self-sufficiently, and second, incorporating adaptability into the spatial organization of each floor. Larger spaces are left open to allow for multiple functions to be handled within, and services are grouped together in central locations to allow all other activities to flow freely around them. This balance between fluidity and separation fosters flexibility for operators of the various on-site services.

    The careful attention to functionality as well as adaptability, within a sculptural, iconic design that presents an optimistic face to the City, addresses the pressing needs of the community while acknowledging the dramatic urban transformation of which it is a critical part. The project embodies Palmdale’s commitment to ensuring that its evolving urban core is accessible and welcoming to all.

    NAVIG8 – Council District 8 Homeless Navigation Center

    Located in an underserved neighborhood in South LA, this 5,700 SF public facility provides much-needed services for the unhoused, including: Personal Storage in secure, mobile bins; Personal Hygiene (showers and toilets); and informal Counseling. In order to speed construction, reduce waste, mitigate pollution, and create an affordable, replicable prototype, the building was constructed of prefabricated modules assembled on-site.

    Notably, the structure dignifies homelessness with an iconic, civic-scaled design that has a strong street presence. Rather than hide away, it stands out and welcomes our family, friends, and neighbors in need of assistance. It acknowledges the power of architecture to destigmatize and to celebrate our common humanity; it is an uplifting addition to LA’s constructed public landscape. The iconic gable “house” form alludes to the homelike services provided here, while the same form used upside-down suggests that home can be anyplace; home is where one makes it.

    CIVIC

    CIVIC reimagines the West LA Civic Center (WLACC), which currently houses an abandoned courthouse, outdated senior center, underutilized central plaza, and functioning library and municipal office building. The design transforms WLACC into a vibrant new mixed-use hub of residential, civic, and commercial life – and suggests what thoughtfully-designed urban living in Los Angeles might offer in the near future.

    CIVIC celebrates WLACC’s mid-century modern character through balanced but dynamic and widely varied massing that responds sensitively to the surrounding context. Its overall density is moderate, but its variation allows the accommodation of increased numbers of residents and types of uses. Importantly, the corner of Corinth Ave and Santa Monica Blvd becomes a new welcome point, drawing pedestrians and visitors using mass transit into a dynamic necklace of connected and inclusive public spaces that come together to form a new “Town Square.” Taller, higher-density buildings are located along Santa Monica Blvd. Lower-density townhouses line Iowa Avenue at the south. The park and plazas of the Town Square are bordered by retail, existing library, and relocated bandstand, and are anchored at the northeast entry by a vibrant new senior center.

    CIVIC’s architectural expression celebrates heterogeneity as a defining characteristic of our richly diverse and vibrant metropolis. The market-rate housing helps to subsidize the affordable and senior housing. The project, with its distributed varieties of housing and amenities, welcomes all ages, incomes, and races – and eschews privatized living in favor of interaction and community.

    Cumulus at The Sunset

    Cumulus suggests dynamic new possibilities for urban signage within the framework of The Sunset, a re-visioned, pedestrian-oriented retail and wellness development at Sunset Plaza. Cumulus takes the place of three existing static signage elements on The Sunset property that will be demolished, and is a sculptural steel structure holding two new static signs positioned for maximum visibility from cars traveling both east and west along Sunset Blvd. Cumulus establishes a striking silhouette in the skyline of West Hollywood and acts as a gateway connecting the contrasting physical landscapes of the City; ground with sky; and the immediacy of the pedestrian experience with the more distant, 35-mile-per-hour view. It is a technological garden in the sky.

    Cumulus is placed atop The Sunset’s easternmost building. Approximately one-third of its overall surface area is planted; the remaining convex surfaces are painted to replicate nature. The two static signs are pressed into the richly three-dimensional volumes of the frame, and the concave indents that surround the signs are rendered white to offer up the highest possible contrast between billboards and frame, image and context.

    Through both its form and its greenness, the frame advances the City of West Hollywood’s and The Sunset’s common mission to advance pedestrianism, connectivity, and human-centeredness – ingredients that make up a uniquely urban sustainability. As a “cloud”, it also refers to our ubiquitous information cloud. But while information technology has its pitfalls, Cumulus uses it to humanize our world by providing a whimsical spectacle to be marveled at, one that provokes wonder and perhaps even joy. Cumulus also enhances the often alienating automobile experience to be richer and more surprising.

    Cumulus, in reframing the billboard atop The Sunset, defines a familiar terrain anew.

    Listen In

    Listen In is a public sound art installation spearheaded by United Way of Greater Los Angeles that expresses, through a dynamic interaction of space, material, and sound, the mission of its “Everyone In” campaign to end homelessness. Listen In asks that all individuals take a moment to listen, reflect, and become engaged in shaping a brighter future for our City – a future in which every person has a roof over his, her, or their head; a future in which affordable housing is available and accessible to all.

    Listen In is comprised of 19 self-supporting steel tube tripod structures, each framing 6 suspended wind chimes, that can be arrayed in an infinite number of patterns at any site in Los Angeles. The 114 individual chimes sound out 10 different notes and can be activated by wind, manually at random, or by musicians performing in concert. With a multitude of colors, tones, and lengths – but always organized within the protective frame of a tripod – the chimes represent the singularity and complexity of human beings in society. While the importance of the individual voice is celebrated, so too is the need to join together, to ignite the power of the collective.

    KANM Concept Studies

    SK Swim Center

    Located in a new park between Ulsan’s ragged urban edge and a national forest, this 50,000 SF structure clearly defines the city’s boundary, providing a much-needed recreational facility for this ad hoc, industrial city. The swimming hall is set under its own high floating roof while its locker rooms, the park’s administrative offices, and a visitors’ center are condensed under a curving roof plane that slopes down to the park’s entrance. A result of simultaneously addressing the park’s entrance, avoiding an existing underground culvert, and maximizing the promenade facing the lake, the building’s curved form also serves to naturalize the building’s large size.

    An open space between the visitors’ center and the entry to the pools creates an outdoor foyer that provides protection from the elements and welcomes people entering the park on foot. The swimming hall provides views of the mountains and lake outside, and the collection of pools is further activated by natural light from numerous skylights. Responding to the toughness of the urban condition, the long, primarily opaque elevation facing the city is clad with corrugated aluminum panels and lead-coated copper.

    Guest of Honor Pavilion, FIL

    The commission to design the 2009 Guest of Honor Pavilion for the annual Feria Internacional del Libro (FIL) de Guadalajara provided a rare opportunity to create a public, educational installation that celebrates the dynamic cultural life of Los Angeles – not only its celebrated film industry, but the spirit of innovation that pervades the city’s many creative economies and cultures, including its technological expertise in medicine, aerospace and automobile design, as well as in the visual and culinary arts, music, dance, architecture, and of course, literature.

    Rather than try to express these qualities in a didactic way, the design displayed them in an atmospheric, interior public “plaza” that provided space for people to gather and relax away from the hectic activity in the rest of the convention center.

    The design included two signature elements. The first was a set of large, suspended, pneumatic “idea bubbles,” inflated simply with air  and inspired by the speech and idea bubbles found in cartoons. These inflated volumes formed screens for ten commissioned films about LA. The second element was an “author wall” projecting the names of authors who either wrote in LA, or about LA. As the wall’s content is digital, it could be controlled from a large flatscreen on the plaza floor, where the public was invited to control the flow and location of the names, as well as pull up the writers’ biographies and writing clips in either English or Spanish, using an interactive touchscreen panel.

    Upon close of the festival, the various seating elements, booths, and “book towers” were donated to Guadalajara for use in its libraries and schools. The digital author wall and the film live on forever, and can be reused over and over again.

    LAPD MTD + MSP

    Located in Downtown Los Angeles, one block from the Los Angeles Police Department’s new headquarters, this 5-story 300,000 square-foot concrete structure integrates three components that typically stand on their own: an 800 car parking structure for the LAPD’s employees; a mechanics’ garage, car wash, and refueling station for the LAPD’s top brass; and a culturally-oriented retail component along Main Street. Holding all these elements together is an undulating, vertically-banded, stainless steel mesh screen, painted in a pattern of leaf-like forms with two tones of green.

    In order to minimize its impact on the developing neighborhood, the mechanics’ garage is located at the rear of the site, a half level below the street. The main volume of the structure is set back from the sidewalk in order to preserve views of St. Vibiana’s Cathedral, which until recently was the home of the Archdiocese and now serves as a cultural center. Slated to be an art gallery, the one-story retail component has a glass curtain wall that will allow the art to have an enlivening presence for both pedestrians and passing cars alike.

    Koreatown Gateway

    One can argue about the defining characteristics of Los Angeles; however, 3 stand out:

    1. its cultural creativity (most famously generated by the film industry, but also by its artists and artisans);
    2. its technology (as the birthplace of aerospace, as well as home to Caltech, UCLA, and USC); and finally
    3. its cultural diversity (more languages are spoken in metropolitan LA than in any other city in the world).

    One of Los Angeles’ most visible immigrant groups is its Koreans, notable for reviving urban life in the heart of Los Angeles. This project, a new urban gateway in the center of “Koreatown”, was conceived as a marker of Korean identity as well as of the longstanding friendship between Los Angeles and South Korea. It is designed to reference Korean cultural traditions without resorting to mimicry.

    The beauty and usefulness of this approach is that it speaks to many complex issues. First, it suggests the inevitability of assimilation. Second, it is inclusive, rather than exclusive, of the many ethnic peoples who live and work in Koreatown. Third, it is open to interpretation, and as neighborhood “boundaries” shift, it will remain as a celebration of urban living regardless of who lives there. Finally, its use of programmable LEDs, which can generate any sort of image, exemplifies the kind of technological innovation referenced above – which also speaks to the forces of technology and globalization that unite, rather than separate, this dynamic metropolis.